Grön Curry Thaigryta

6 portioner
 
1 kg kött (fläsk eller kyckling) i mindre bitar
1 stor gul lök i stora bitar
1 purjolök i sneda breda skivor
2 röda paprikor i stora bitar
1 färsk broccoli i mindre bitar
4 klyftor vitlök skalade och hackade
2 msk färsk ingefära skalad och hackad
800 ml kokosmjölk (jag tog lätt)
1 msk sambal oelek
1 msk grön currypasta
2 tsk fisksås
salt
smör att steka i
 
Till servering:
Shiratakinudlar
Färsk koriander
Färsk lime
 
Stek köttet i smör och salt tills genomstekt. Fräs gul lök och vitlök i smör en stor kastrull. Tillsätt sambal oelek, currypasta och en skvätt vatten i kastrullen och rör ihop med löken. Tillsätt köttet, kokosmjölken, ingefära och fisksås och låt sjuda upp. Tillsätt sist purjolök, röd paprika och broccoli och låt sjuda med några minuter. Smaka av och servera med nudlar, koriander och pressa över lime!
 
Per portion:
375 kalorier
41g protein
19g kolhydrater
17g fett