FLAN

1 liter mjölk
1 vaniljstång eller annan smaksättning
3 kanelstänger eller annan smaksättning
10 ägg
1 dl sötning

1 dl sötning
0,5 dl ljus fibersirap 

3 apelsiner 
Vanilj + sötning

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en rymlig glasform med minst 5 cm hög kant. 
Koka upp sötning och sirap i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills det börjar ändra färg. Tag av värmen och häll i glasformen. Vinkla formen så att smeten rinner runt och täcker både botten och kanterna på formen. Var snabb innan den börjar stelna. 
Koka upp mjölken med kanel och vanilj (skrapa ur innanmätet och låt även stången koka med) eller annan smaksättning och ta åt sidan. Ta upp stängerna. Vispa upp äggen med sötning och rör ihop med mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ett vattenbad (formen skall täckas halvvägs upp på kanten) i 30-40 min beroende på ugn. Testa med en sticka i mitten av puddingen. Den är klar när inget fastnar. Ställ FLAN kallt i några timmar och vänd sedan upp och ner i en större form, gärna med en liten kant då det kan rinna med lite söt vätska. 

Medan FLAN är i ugnen kan du filéa apelsiner och lägga i en burk. Pressa även saften ur resterna i burken. Smaksätt med vanilj och ev lite sötning. Låt marinera till servering.