Glutenfri Smörgåstårta
Brödet:
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
100g smält smör
3,5 dl kokosgrädde/mjölk
Fyllning 1:
2,5 dl mild krämig kvarg (jag tog arlas)
2 msk lätt majonäs
1 finhackad rödlök
1 hackad röd paprika
1 dl hackade cornichonger
Örtsalt
Svartpeppar
Fyllning 2:
2,5 dl mild krämig kvarg (jag tog arlas)
2 msk lätt majonäs
120 g hackad rökt skinka
1/2 kruka finhackad gräslök
Örtsalt
Svartpeppar
Spackel:
200g lätt philadelphia
2 dl lätt creme fraiche
1/2 kruka finhackad gäslök
Örtsalt
Svartpeppar
Garnering:
Sallad
Skinka
Ost
Köttbullar
Grönsaker
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till brödet. Vispa äggen pösigt och blanda med smör, kokosgrädde/mjölk och de torra ingredienserna. Låt stå 5-10 min och svälla. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll degen i formen och släta till ytan försiktigt. Grädda i mitten av ugnen i 50 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär limpan horisontellt i 3 delar (går nog att dela i 4 också beroende på form) och vänta tills brödet har kallnat. Bred fyllningarna emellan brödskivorna och spackla runt om och ovanpå. Garnera med sallad, skinka, ost, köttbullar och grönsaker som du vill.
Låt gärna stå några timmar eller över natten innan servering.
Åh 56kilos frukostfrallor är grymma! Det har jag också till smörgåstårta!