Glutenfri Smörgåstårta

Ca 5-6 portioner 

Brödet:
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
100g smält smör
3,5 dl kokosgrädde/mjölk

Fyllning 1:
2,5 dl mild krämig kvarg (jag tog arlas)
2 msk lätt majonäs
1 finhackad rödlök
1 hackad röd paprika
1 dl hackade cornichonger 
Örtsalt
Svartpeppar

Fyllning 2:
2,5 dl mild krämig kvarg (jag tog arlas)
2 msk lätt majonäs 
120 g hackad rökt skinka
1/2 kruka finhackad gräslök
Örtsalt 
Svartpeppar 

Spackel:
200g lätt philadelphia 
2 dl lätt creme fraiche
1/2 kruka finhackad gäslök
Örtsalt 
Svartpeppar 

Garnering:
Sallad
Skinka
Ost
Köttbullar
Grönsaker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till brödet. Vispa äggen pösigt och blanda med smör, kokosgrädde/mjölk och de torra ingredienserna. Låt stå 5-10 min och svälla. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll degen i formen och släta till ytan försiktigt. Grädda i mitten av ugnen i 50 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär limpan horisontellt i 3 delar (går nog att dela i 4 också beroende på form) och vänta tills brödet har kallnat. Bred fyllningarna emellan brödskivorna och spackla runt om och ovanpå. Garnera med sallad, skinka, ost, köttbullar och grönsaker som du vill. 

Låt gärna stå några timmar eller över natten innan servering.





#1 - - Eva-Lena:

Åh 56kilos frukostfrallor är grymma! Det har jag också till smörgåstårta!

Svar: Okej, tack för tipset :)
Therese "Texie" Törnvall