Budapest tårta
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. Ca 6 portioner.
4 äggvitor
4 msk sötning
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 burk organic kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
250 g tinade hallon
ev sötning / fibersirap
175 grader på ugnen. Ställ kokosmjölken i frysen. Vispa äggvitor och sötning till hårt skum. Vänd ner mjölet försiktigt. Bred ut i en kvadrat på oljat bakplåtspapper. Grädda ca 15 min. Låt svalna och skär i 4 delar. Separera kokosmjölkens massa från vätska och vispa upp massan med vaniljpulver och ev sötning till fluff. Tillsätt 2/3 av hallonen i fluffet och bred mellan och på bottnarna till en tårta. Toppa med resterande hallon och ringla ev lite fibersirap över.