Aubergine lasagne med mozarella

Ca 6 portioner

2 stora auberginer
Salt
Olivolja
Ca 750 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 paket krossade tomater lök/vitlök
1 msk soja
1 tsk Oregano
Örtsalt
Svartpeppar
3 tomater
250 g riven mozarella
1 kruka basilika
2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)

Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Salta på båda sidor och lägg på en kökshandduk.
Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Tillsätt kryddor, krossade tomater och soja och smaka av. Låt stå och puttra 10 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Torka av vattnet från auberginen med papper och stek alla skivor på båda sidor i lite olja på hög värme tills de får lite färg.
Skiva tomaterna tunnt och ta fram en ganska stor form. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. Strö lite örtsalt och peppar på toppen.
Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och det bubblar runt om formen. Servera med en sallad.