Choklad och jordnötsmousse
Supergod dessert med snickerssmak som går att förbereda långt innan middagen!
2 dl grädde
1 äggula
60g mörk choklad (stevia/sockerfri/utan tillsatt socker)
Smält chokladen och låt svalna. Vispa grädden rätt löst och rör ner äggulan. Tillsätt chokladen under omrörning och rör snabbt ihop till en slät mousse. Häll upp i spritspåse och lägg i kylen.
Jordnötsmousse:
1 dl jordnötssmör crunchy
75 g färskost
1 dl grädde
1 krm vaniljpulver
1,5 msk sötning (eller efter smak)
Blanda jordnötssmör, färskost, vanilj och sötning. Vispa upp grädden och blanda med jordnötssmeten till en krämig och fast mousse. Smaka av och söta till önskad smak. Häll upp på spritspåse och lägg i kylen.
När det är dags att servera så spritsar du helt enkelt ut de båda mousserna på nåt kul sätt och toppar med kokoschips. Servera med några skivade jordgubbar!