LCHF Bästa frallorna

3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 - 1 tsk salt
ev 0,5 tsk brödkryddor
3 äggvitor
2,5 dl vatten
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt äggvitorna. Koka upp vattnet och tillsätt i skålen. Vispa snabbt ihop till en deg på låg fart med elvisp. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i 4 eller 6 delar beroende på om du vill ha stora eller små frallor. Skölj dina händer i vatten och forma till ganska platta frallor (de kommer växa upp och bli fluffiga i ugnen). Grädda i nedre delen av ugnen i 40 - 50 minuter beroende på storlek. Låt svalna på galler och njut!
 
12 gram kolhydrater i hela satsen, så 2-3 gram per fralla!
 




#1 - - Ulrika:

Mmmm! Det där måste provas omg. Det ser inte alls ut som de lchf-bröd man är van - ser mycket godare ut, nästan som "vanliga" mackor :-)

Mvh
/Ulrika

Svar: Jag lovar att de inte kommer smaka som de lchf-bröd man är van vid heller Ulrika! De känns nästan förbjudet likt "vanligt bröd" :)
Therese "Texie" Törnvall

#2 - - Ewa:

Nu skall även jag bli en LCHF anhängare ! Mumsiga fluffiga frallor, kan också få lite brödkryddor :)

Svar: Spännande! Bara att våga prova sig fram :)
Therese "Texie" Törnvall

#3 - - Viktoria:

Inte koka upp torra ingr o äggvitan väl? Utan koka vattnet va?
Ska absolut testa receptet annars!!

Svar: Hej Viktoria! Ja precis, endast vattnet ska kokas. Ska förtydliga detta i receptet! / Therese
Therese "Texie" Törnvall

#4 - - Linn:

Gjorde precis dessa, kul med ett så enkelt recept!! Mina frallor blev dock helt platta... Vad gjorde jag för fel?

Svar: Hej Linn! Det här receptet har jag själv bakat många gånger, min mamma har bakat det 2 gånger och jag har även flera vänner och läsare som bakat - och det har varit väldigt lyckat, varför det du beskriver låter väldigt märkligt. Har du noga läst och använt alla ingredienser? Framför allt äggvitor och bakpulver gör att dem reser sig och blir fluffiga. Har du använt färska ingredienser? Kanske var något gammalt? Fungerar din ugn som den ska? Jag hoppas att du ska lyckas nästa gång, för dem är väldigt goda :) / Therese
Therese "Texie" Törnvall

#5 - - Gabriella:

Hej!
Är det flingsalt du haft ovanpå?
/Gabriella

Svar: Hej Gabriella! Ja det stämmer, jag strödde lite flingsalt på toppen. Du kan också pensla med lite vatten och strö sesamfrön eller dylikt på. Lycka till! / Therese
Therese "Texie" Törnvall

#6 - - Anonym:

Hej. Testade idag. De smakade gott men de blev som tomma bollar och degen var lite degig i botten på bollen. Fel men vad var det.
Kent Bergman

Svar: Hej Kent! Mina brukar också blir väldigt luftiga inuti, men tomma bollar brukar de inte bli :) Testa att blanda alla ingredienserna mer ordentligt nästa gång och var noga med måttangivelserna. Kör du varmluftsugn så får du sänka ca 20 grader. Lycka till!
Therese "Texie" Törnvall

#7 - - Malene :

Hej : )
Ser jättegoda ut. Undrar lite hur mycket kolhydrater den innehåller?

Med vänliga hälsningar

Svar: Hej Malene! Det är 12 gram i hela satsen, så 2-3 gram kolh per fralla beroende på hur stora du gör dem :)
Therese "Texie" Törnvall

#8 - - Monica Korsberg :

Måste bara tacka för ett helt fantastiskt bra recept.
Bakade dem i em och har precis avnjutit en.
Såå god :-)
Hälsningar
Monica

Svar: Hej Monica! Så roligt att höra :) Trevlig helg!
Therese "Texie" Törnvall

#9 - - Camilla :

Hej undrar om man kan byta mandelmjöl till sesammjöl eller kokosmjöl i detta recept? Är allergisk mot mandel =(

Svar: Hej Camilla,
Jag har själv aldrig provat men jag skulle ändå uppmuntra dig att testa! Lycka till :)
Therese "Texie" Törnvall

#10 - - Susanne:

Jättegoda bröd! Använde mina som Hamburgerbröd, funkade ypperligt!

Svar: Härligt att höra!
Therese "Texie" Törnvall

#11 - - Anonym:

Tack! Sambon och jag är äntligen överens om ett bröd som båda älskar. Bakar dessa varannan dag! Enkelt recept men sambon lyckas inte få till formen.. Fick visa hur man gör.. Hans kommentar* hur många äggvitor hade du i?* Jaa.. *läs receptet*
Killar =)

Svar: Haha va härligt att höra att ni gillar dem lika mycket som jag! Funkar bra som hamburger bröd också :) vill man piffa upp smaken så tipsar jag om en halv tsk brödkryddor i degen!
Therese "Texie" Törnvall

#12 - - Tina fra Danmark :):

Hej Therese!
Super dejlig opskrift! Lavede første forsøg idag, men...
Mine hævede dog ikke, men bliver ret kompakte... Øv.
Har du en ide til, hvorfor de ikke hæver og bliver fluffige? Skal vandet været helt kogende når det hældes i dejen?
På forhånd tak for svar! 😊

Svar: Hej Tina!Så trist att du inte lyckades i ditt första försök med frallorna. Mina har blivit fluffiga och fina varje gång jag bakat dem, så jag vet tyvärr inte vad som gått fel för dig. Vattnet ska vara kokande men det har inte alltid bubblat för mig när jag hällt vattnet i degen, utan stannat av, så det ligger nog inte i det utan något annat. Hoppas att du kan försöka igen och lyckas bättre!
Therese "Texie" Törnvall

#13 - - Tina fra Danmark:

Hej igen!
Tak for dit svar! :) Ja, jeg forsøger helt sikkert igen, vi er meget begejstrede for smagen af bollerne!
De bedste lowcarb boller både min mand og jeg har smagt til dato! ;-)

Svar: Va roligt! Lycka till :)
Therese "Texie" Törnvall

#14 - - Tina igen-igen ;-):

Har et hold frallor i ovnen og de ser meget bedre ud idag ;)
Er det forresten fedtreduceret mandelmel du bruger? :)

Svar: Härligt att höra Tina! :) Nej jag använder vanligt naturligt mandelmjöl.
Therese "Texie" Törnvall

#15 - - Dag:

Hej! Detta ser supersmartigt ut. Men ska vattnet vara kokhett när det hälls i? Eller är det för att koka bort bakterier och sedan låta vattnet svalna?

Svar: Det ska vara kokhett! :)
Therese "Texie" Törnvall

#16 - - Lola:

Hej
Trillade in på din sida, och så mycket gott du har att bjuda på.
Provade dina frukostbullar idag, och blev kanonnöjd med resultatet.
Har lagt upp ditt recept på min blogg, och rekommenderat, mina läsare ett besök på din hemsida.
/Lola