LCHF Vört frallor

3 ägg
2 dl vatten
50 g smör
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber 
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk vörtmix krydda
1 msk sukrin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt. Koka upp vatten och smör. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt det torra och smörvattnet i äggvispet. Vispa ihop. Dela i 10 små delar (8 om du vill ha medelstora frallor). Rulla runda bollar och platta ut något. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. 

15 g kolhydrater i hela satsen = 1,5 kolh per fralla!


4 kommentarer publicerat i Bröd & Bakverk
Taggar: bröd, frallor, julbröd, lchf, lchf bröd, vört, vörtbröd, vörtfrallor
#1 - - nadia:

duktig

Svar: Tack!
Therese "Texie" Törnvall

#2 - - Elle:

Hej!

Nu skrev du ju detta inlägg förra året men tänker att du kanske kan se när det kommer nya kommentarer. Jag chansar. :)
Har du testat att göra detta bröd utan Sukrin i ?

De ser jättefina ut och tänkte testa, men kan inte äta sötningsdelarna som finns för oss LCHF. :/

#3 - - Elle:

Jo, och en dum fråga. Pofibrerna är ju ganska mkt kolhydrater i, är de till för fluffet, eller går det utan, tänker om man tar 4 msk mandelmjöl extra i stället?

#4 - - Petra:

Jag fick det till 15g kolhydrater så länge man inte har tillsatt vörtmixen... Vet inte om du gjort din vörtmix själv med rena kryddor?? Men köper man Santa Marias Vörtmix innehåller den 72g kolhydrater/100g, då den innehåller bl.a maltmjöl(RÅG),vilket gör att 3 msk/30g av denna "kostar" 21,6g kolhydrater!! Detta gör alltså att hela satsen innehåller åtminstone 36 g kolhydrater och således 3,6g per bröd vid 10 st.