LCHF Spenatsoppa & Amerikanska Kokospannkakor

 
Spenatsoppa 3p 
 
400 g fryst spenat
1 msk smör
4 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor 
3 dl grädde 
 
Mikra spenaten tinad. Fräs den i smöret. Häll i vatten, buljong och vitlök. Låt sjuda 5 min. Häll i grädden och sjud upp. Ta åt sidan och mixa med stavmixer nån minut. Servera med kokta ägg!
 
 
Amerikanska kokospannkakor 4-5st 
 
2 ägg
1 dl grädde
1 msk smält smör
0,5 dl kokosmjöl
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk sötströ
 
Blanda alla torra ingredienser för sig i en skål. Vispa upp äggen i en annan skål. Häll i grädden och smälta smöret i äggen. Blanda med de torra ingredienserna och stek i smör i form av plättar. Servera med vispad grädde och bär!