LCHF Fröknäcke


  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön (jag tog skalade)
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1-2 tsk brödkryddor
  • en nypa salt
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl kokosfett (inte silverblock, ska vara utan smak och köps i hälsobutiker)
  • flingsalt till garnering

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla frön, husk och kryddor i en skål. Blanda vatten och kokosfett tills fettet löst upp sig och häll över fröblandningen. Blanda och låt stå några minuter. Det kommer att bli en väldigt lustigt slemmig och geléaktig konsistens. Kavla eller tryck ut tunt på bakplåtspapper och garnera med flingsalt. Grädda i ugnen i 50 minuter. Om du vill dela i snygga bitar så skär lätt direkt när du tagit ut plåten. Annars kommer du få bryta bitar när knäcket stelnat. Jag serverade med brieost ikväll och lite rödvin. Oj vad gott!