LCHF Semmelwrap 2.0

Till 4 stora eller 6 medelstora wraps:
 
Wrap-deg
3 stora ägg
3 msk sötning
1,75 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl grädde
1 msk smält smör
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver 
2 tsk kardemumma 
 
Mandelmassa
2 dl mandelmjöl
2,5 msk sukrin melis
1,25 dl grädde
1 tsk kardemumma 
 
Vispad grädde
3 dl grädde
3 droppar stevia
1 nypa vaniljpulver 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Tillsätt övriga ingredienser till wrapen och vispa ihop. Låt stå 5 minuter. Använd 1/4 eller 1/6 av smeten till en wrap. Placera ut smeten till wrapsen på 2-3 bakplåtspapper. Använd baksidan av en sked som du doppar i ett glas vatten emellanåt och pressa ut smeten till en rund wrap så tunnt du kan. Grädda vardera plåt i ca 8 minuter och låt svalna. Rör ihop alla ingredienserna till mandelmassan. Vispa grädden. Vänd wrapsen med undersidan upp. Montera semmelwrapen genom att lägga mandelmassa i mitten delen av ena halvan och sedan spritsa grädde över. Vik in höger delen, sedan underdelen och sist vänsterdelen. Om du gör 6 wraps (så att de blir lite mindre och lagom stora) så kan du behöva rulla ihop dem som en pannkaka istället. Pudra ev med lite sukrin melis. Omslut med papper eller en servett. Ät direkt!
 



15 kommentarer publicerat i Bröd & Bakverk
Taggar: LCHF, Semmelwrap, recept, semelwrap, semla, semlawrap, semlor, wrap, wrapsemla
#1 - - Jenny:

vilken grej, alltså... Måste testa 😊😊 har kollat efter lchfwraps å nu fann jag dem. Tackar :) ha en bra helg

Svar: Va roligt! Detsamma :)
Therese "Texie" Törnvall

#2 - - sabi :

Tack för receptet!:) Smaken är deffinitivt som på vanliga semlor men jag lyckades inte riktigt med wrapen. Mäktiga, ja orkade knappt en halv.
Kram

Svar: Ja de blir väldigt stora, jag har ibland ätit en semmelwrap istället för lunch på helgen :) Hoppas du lyckas vika ihop den bättre nästa gång, övning ger färdighet! kram
Therese "Texie" Törnvall

#3 - - Annika:

Vilken fin blogg och vilka härliga recept! Glad att jag hittade hit och kommer garanterat göra återbesök :)

Svar: Hej Annika! Kul att höra, välkommen :)
Therese "Texie" Törnvall

#4 - - Malin´s Diner:

Åh, vilken fin blogg! Här kommer jag hänga endel.

Kram kram

Svar: Tack Malin! Kul att höra :) kram
Therese "Texie" Törnvall

#5 - - Anonym:

Hej!
Hittade din blogg idag då jag sökte på wrapsemla LCHF och ville bara säga att du har helt otroliga recept här!! Har hittat hur mycket som helst som jag vill testa! TACK för en superbra sida!
/Jeanette

Svar: Hej Jeanette! Åh så glad jag blir, va roligt :) Välkommen!
Therese "Texie" Törnvall

#6 - - Carro:

Hur många wraps ger receptet?

Svar: Det beror på hur stora du gör dem. Jag har gjort detta receptet på 4, men då blir dem väldigt stora, och jag har läsare som gjort det på 6 wraps och tyckt det var mer lagom. Kan hända att om du gör på 6 inte kan följa anvisningarna om hur du viker ihop wrapen utan istället får lägga en sträng med mandelmassa och grädde rakt över hela rundeln och rulla ihop istället som en pannkaka. Prova dig fram till vad du föredrar! Lycka till :)
Therese "Texie" Törnvall

#7 - - Carro:

Tack!! Ska bli spännande!

#8 - - Marie:

Hej! Super trevlig blogg och härliga bilder. Jag säger som föregående talare - här kommer jag att hänga en del. Ska även passa på att dela den på min blogg. Trevlig fortsättning på helgen och stora kramar Marie

Svar: Hej Marie! Så kul att höra :) Välkommen! Kram
Therese "Texie" Törnvall

#9 - - Anonym:

Smakade inte i närheten av riktiga semlor, tog en bit sen slängde jag den urk

Svar: Tråkigt att du inte gillade dem lika mycket som ja och mina testsmakare! Antar att smaken är som baken. Hoppas du hittar annat du tycker om hos mig :)
Therese "Texie" Törnvall

#10 - - Anonym:

Hej!
Tack för ditt recept!. Håller på och gör de nu, tänkte bjussa familjen ikväll. Men så ser jag att du skrivit, ätes direkt. Jag har gjort wrapsen och tänkte fylla de sen. Går det bra att vänta då? :)

Svar: De är som godast direkt såklart, men går fint att bjuda på ikväll också. Håller med dig att det är bättre att fylla dem senare i alla fall :) Däremot tror jag att wrapsen kan bli lite mer svårarbetade och torra om man skulle äta dem dagen efter. Hoppas att ni får en mysig kväll!
Therese "Texie" Törnvall

#11 - - Henrietta:

Går wrapen att frysa??

Svar: Har aldrig provat det själv, prova gärna och återkom med resultat :)
Therese "Texie" Törnvall

#12 - - Anonym:

Tack för ett receptet, ska testas ikväll :-)

#13 - - Elina:

Degen ligger och jäser för fullt. Det ska bli spännande att se resultatet - tack för receptet!

:-)

Svar: Härligt att höra! Lycka till :)
Therese "Texie" Törnvall

#14 - - Anonym:

Hej!
Jag gillade wrapsen men för mig blev de inte wraps utan små mumsbitar istället. Har dock några frågor. Det står vispa ägg och sötningsmedel pösigt. Jag fick inte min smet så pösig, kan det bero påvilket sötningsmedel man använder eller spelar det ingen roll? Mvh Gnitan

Svar: Ja det funkar ju också bra, härligt med fantasi och egna initiativ :) Kanske gör det det, och säkert på vilka ägg man får i skålen. Hoppas dem blev bra ändå :)
Therese "Texie" Törnvall

#15 - - Therese:

Till sötning, vad borde jag välja, har ica sötströ och björksocker hemma. I både wraps och mandelmassan ☺

Svar: Har inte testat björksocker själv, men sötströ funkar fint :)
Therese "Texie" Törnvall