LCHF Gräddtårta med hallonspegel

150 gram smält smör
5 ägg
1,5 dl sötning
Saften från 1 citron
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Fyllning
1,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 krm vaniljpulver
4 droppar stevia
250 g blåbär
 
Hallonspegel
250 g hallon
0,5 dl vatten
1 msk sötning
3 gelatinblad
 
Dekoration
2,5 dl grädde
Hallon
 
Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning hårt (10-15 minuter). Blanda i smöret, grädden och citronsaften. Blanda alla torra ingredienser och rör sen ner i blandningen försiktigt. Häll smeten i en smörad springform. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i 2 lager.
 
Vispa samman 1,5 dl grädde, creme fraiche, vaniljpulver och stevia till en tjock kräm. Bred på första bottenlagret. Lägg blåbären ovanpå fyllningen och lägg sedan det övre bottenlagret på blåbären. Vispa 2,5 dl grädde och dekorera tårtan med runt om och bred ett tunnt lager ovanpå. Se till att göra en liten kant runt om som håller kvar hallonspegeln.
 
Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp hallon, vatten och sötning i en kastrull. Sila ner saften från köttet i en skål. Lägg gelatinet i den varma hallonsaften och rör om tills det smält. Låt svalna och häll sedan på tårtan. Dekorera med hallon och låt hallonspegeln stelna. Servera!
 
 



#1 - - Elin:

Så fin tårta! Är väldigt sugen att prova nästa kalas :)
Undrar bara hur stor form du använt?

Svar: Min springform är 23cm i diameter :)
Therese "Texie" Törnvall