LCHF Pizza

5 ägg / eggs
1 dl grädde / heavy cream
1 dl riven ost / grated cheese
1 dl mandelmjöl / almond flour
0,5 dl kokosmjöl / coconut flour
2 tsk bakpulver / tsp baking powder
2 tsk fiberhusk / tsp psyllium husk
1 nypa salt / pinch of salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, grädde och ost i en skål. Blanda alla övriga torra ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan i äggblandningen. Låt smeten stå 5 minuter. Häll sedan ut på bakplåtspapper på en plåt och platta ut med en sked. Förgrädda botten i 10-15 min eller tills den börjar få fin färg. Lägg på valfria pålägg - ikväll åt vi med steviaketchup, skinka, lufttorkad skinka, paprika, champinjoner, körsbärstomater, pressad vitlök, örtsalt, peppar samt riven ost och oregano - grädda i 15-20 min på lite högre värme (ca 250 grader) tills den får fin färg. 
 
Preheat oven to 200 celsius. Mix eggs with cream and cheese. In a separate bowl, mix the rest of the dry ingredients. Combine the two mixtures and let it set for 10 minutes. Put baking paper on a tray and pour the mixture on to it. Use a spoon to spread it out and prebake for 10 - 15 minutes or until golden. Add your favourite topping - tonight we used stevia ketchup, ham, parma ham, peppers, mushrooms, cherry tomatoes, pressed garlic, herbal salt, pepper, cheese and oregano - bake in the oven for another 10-15 minuter or until the cheese is crisp and nicely coloured.