LCHF Kanelbullar / Cinnamon Buns
Bulldeg / Dough to the buns
5 msk sötströ / tbsp erythriol (or similar)
4 ägg / eggs
1 dl grädde / cream
1,5 dl mandelmjöl / almond flour
0,5 dl kokosnötsmjöl / coconut flour
1 krm vaniljpulver / ml of vanilla powder
1 tsk kardemumma / tsp cardamom
2,5 msk fiberhusk / tbsp psyllium husk
2 tsk bakpulver / tsp baking powder
Fyllning / Filling
100 g smör / butter
2 msk kanel / tbsp cinnamon
1 krm vaniljpulver / ml of vanilla powder
1,5 msk sötströ / tbsp erythriol (or similar)
Hackade nötter till topping / Chopped nuts as topping
Sät ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötströ länge tills det blir riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt till äggfluffet tillsammans med grädden. Rör ihop till en jämn smet. Låt stå 10 minuter.
Olja två bakplåtspapper och häll ut smeten på det ena och lägg det andra över. Kavla ut smeten jämnt, men inte för tunt då den lätt går sönder. Dra av det övre pappret och låt degen stå ytterligare 10 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och kör eventuellt 10 sekunder i mikron så att det blir riktigt mjukt. Bred ut fyllingen över hela degen. Rulla sedan försiktigt ihop degen och dela i 12 bitar. Tips är att vika in en liten kant och sedan använda pappret under degen till att rulla bit för bit. Lägg varje bit i en pappform och toppa med hackade nötter. Grädda i 15-20 minuter.
Varje bulle innehåller 3 gram kolhydrater!
Pre-heat your oven to 175 degrees/ 347 fahrenheit. Whip eggs and sweetners together until it is really fluffy. Mix all the dry ingredients in a separate bowl and add into the eggfluff together with the cream. Stir together to a smooth mixture. Let the dough set for 10 minuter.
Oil two baking papers and pour the dough onto one of them. Put the other one on top and roll out the dough by using your hands or a rolling pin. Don't make it too thin, as it breaks easily. Pull away the top paper and let the dough set for another 10 minutes.
Mix all ingredients to the filling. You might wanna put it in the microwaver for 10 seconds just to make it really soft. Then spread the filling evenly all over the dough and roll the dough together. A tip is to fold the end a little bit and then use the paper to roll the dough part after part. When you are ready rolling the dough together, split the roll into 12 parts. Put every little roll into a paper case and top with chopped nuts. Bake in the oven for 15-20 minutes.
Every bun contains 3 grams of carbs!
