LCHF Lussekatter / saffron buns

4 ägg + en gula / eggs + one yolk
4 msk sötströ / tbsp erythritol or similar
1 dl kokosmjöl / coconut flour
4 msk fiberhusk / tbsp psyllium husk
2 tsk bakpulver / tsp baking powder
75 gram smält smör / melted butter
1 dl grädde / heavy cream
0,5 gram saffran / saffron
En äggvita till pensling / one eggwhite to brush with
Ev mandel till dekoration / almonds for decoration
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, husk och bakpulver i en skål. Vispa ägg och sötning ca 5 min i en separat skål. Rör ner grädde, smör och saffran i äggvispet. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en deg. Låt stå minst 5 min att svälla.
Forma 8-10 st långa korvar och snurra ihop ändarna på en plåt med bakplåtspapper. Stoppa ev mandel i de snurrade ändarna. Pensla med äggvita och strö ev en nypa sötströ över varje katt. Grädda i ugnen 15-20 min, tills de börjar få lite färg!
 
Pre-heat the oven to 175 degrees. Combine flour, husk and baking powder in a bowl. In a separate bowl, whip eggs and sweeteners together for about 5 minutes with an electric handmixer. Add the cream, butter and saffron into the eggs and whip together. Add the dry ingredients and whip together. Let the mixture set for about 5 minutes. Roll 8-10 long rolls and spin each end in to the middle, shaping a classic lussekatt-bun shape. Put an almond in the center of each spin if you like. Brush the buns with the whipped eggwhite and sprinkle some erythritol over if you like. Bake in the oven for 15-20 minutes, until they just start to get golden!