LCHF Köttfärssås / Mincemeat sauce
1 gul lök / yellow onion
1 msk soja / tbsp soy sauce
400 g krossade tomater / crushed tomatoes
1 dl vatten
0,5 msk sambal oelek / tbsp sambal oelek
2 pressade klyftor vitlök / pressed garlic cloves
1 dl creme fraiche
1 dl färsk basilika / fresh basil
Salt & peppar
Hacka löken och stek i en klick smör på medelhög värme. Tillsätt köttfärsen och dela i så små bitar du kan. Stek tills den röda färgen är borta. Tillsätt soja, tomater, vatten, creme fraiche, sambal oelek, vitlök och rör samman. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra 5 minuter och tillsätt klippt färsk basilika mot slutet. Servera med lättkokt hyvlad zucchini och parmesan!
Shop the onion and fry in butter on mediumhigh heat. Add the mincemeat and separate into as small pieces as possible. Fry until the red colour is gone. Add soy, tomatoes, water, creme fraiche, sambal oelek, pressed garlic and stir together. Add salt & peppar. Simmer the sauce for 5 minutes and add some chopped fresh basil at the end. Serve with quickly boiled shredded zucchini and parmesan!
