LCHF Bästa Kladdkakan / Best Mud Cake
1 msk kokosmjöl / tbsp coconut flour
2 msk kakao / tbsp cacao powder
0,75 dl sötströ / erythritol
1 krm vaniljpulver / 1 ml vanilla powder
1 nypa salt / pinch of salt
50 g hackad sockerfri mörk choklad / chopped sugarfree dark chocolate
1 dl hackade valnötter / chopped walnuts
50 g smält smör / melted butter
2 ägg / eggs
2 msk grädde / tbsp heavy cream
Kokosflingor till formen / coconut flakes to the pan
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, kakao, sötning, vanilj, salt, choklad och nötter i en skål. Tillsätt smält smör, grädde och ägg och rör ihop till en smet. Smöra en liten form ca 16 cm i diameter och bröda med kokosflingor. Häll smeten i formen och platta ut den lite. Grädda i 15 minuter. Den ska vara lös i mitten när du tar ut den. Låt kakan svalna och stå kallt några timmar. Servera med vispad grädde!
Preheat the oven to 175 degrees. Combine flour, cacao powder, sweeteners, vanilla powder, salt, chocolate and nuts in a bowl. Add melted butter, cream, eggs and stir together. Grease a small baking pan, about 16 cm diameter, and line with coconut flakes. Pour the mixture into the pan and flatten it out. Bake in the oven for about 15 minutes, it should still be loose in the center of the cake when you take it out. Let the cake cool and set in the fridge for a couple of hours before you serve it with whipped cream!
