LCHF Blåbärspannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl blåbär
  • 3 dl grädde
  • 1 msk sötning
  • En skvätt pressad citron
  • En nypa vaniljpulver
  • Vispad grädde och blåbär till garnering
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Låt blåbären koka upp i en kastrull och puttra någon minut tillsammans med lite pressad citron. I en separat kastrull, låt grädden sjuda upp tillsammans med sötning och vaniljpulver. Tag av värmen och tillsätt gelatin och blåbär. Mixa samman allt i någon minut. Häll i små glas, tips till större kalas är att köpa plast-shotglas! Låt stå kallt i ett par timmar tills pannacottan stelnat. Toppa med vispad grädde och några blåbär. 
 
 
#1 - - Christina :

Hej, när du skriver sötning, vad använder du då? Aldrig bakat med sötningsmedel!

Svar: Hej Christina! Jag menar då något av alla de alternativ som idag finns till vanlig socker, till exempel ICA har ett eget sötningsmedel som de kallar för Sötströ vilket jag tycker är väldigt prisvärt, finns på de flesta välsorterade ICA affärer. Det finns även ett varumärke som heter Sukrin som gör olika typer av sötningsmedel, vilka är väldigt vanliga men lite dyrare, finns att köpa i välsorterade butiker eller på nätet. Om man vill ha någon droppe lättlöst sötning i sin grädde eller te, så skulle jag välja Stevia droppar. En liten flaska med grönt lock du hittar i de flesta butiker. Det jag personligen mest använder är ICAs sötströ. Hoppas det var ett bra svar? Lycka till med lchf bakningen! :)
Therese "Texie" Törnvall

#2 - - Christina :

Det var ett mycket bra svar ;-) tack!