LCHF Hallon Pannacotta Paj

Här har ni en höjdare till paj alltså! Man kan göra den i olika varianter med olika smaker, den här gången blev det med hallon :)
 
Pajskal
3,5 dl mandelmjöl
60 gram smör
1 msk fiberhusk
1,5 msk sötströ
1 krm salt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
 
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
0,75 dl sötströ
3 gelatinblad
1,5 dl frysta hallon
 
Hallon till garnering.
 
Sägg ugnen på 175 grader. Använd en matberedare med knivar till att göra pajskalet. Börja med att köra mandelmjöl och smör till en jämn massa. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en jämn massa. Smöra en pajform och tryck ut degen. Grädda i ugnen i 10 minuter och låt svalna lite.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp tillsammans med innanmätet i vaniljstången, själva stången, sötströ och hallon. När grädden kokat upp tag åt sidan och lägg gelatinen där i och rör en stund tills dem lösts sig. Slå försiktigt upp fyllningen i pajskalet och låt stå kallt i kylen minst 4 timmar eller över natten med plastfolie på. Dekorera med hallon innan servering!
 
Ca 35 g kolhydrater i hela pajen.
 
 


 
#1 - - Stickan!:

Åh, så gott!