LCHF Cheesecake

Den här cheesecaken är väldigt god, men det är viktigt att den får stå till sig riktigt kall i kylen innan den äts, så gör den i god tid eller dagen innan :)
 
250 g mandelmjöl
100 g smör
1,5 msk sötströ
 
500 g färskost 
0,5 dl sötströ
4 lime
2 msk creme fraiche 
3 ägg
1 tsk vaniljpulver 
 
250 g hallon
0,75 dl vatten
1,5 gelatinblad
Ev. 2 tsk sötströ
 
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, smör och sötning till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda i 10-15 minuter.
 
Vispa färskost med sukrin och pressad lime. Vispa samman ägg, creme fraiche och vaniljpulver och tillsätt i färskostsmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda i 40 minuter. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten när du tar ut den. 
 
Lägg gelatin i kallt vatten. Koka upp hallon med vatten och ev sötning. Tag av plattan och blanda ner gelatinet tills det löst sig. Häll toppingen på cheesecaken och låt stå kallt 3-4 timmar eller över natten innan servering!