LCHF Pulled Beef

3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
En bit fransyska 1,5 - 2 kg
2 paket krossade tomater med smak av basilika
2 msk matolja
2 msk soja
2 msk sambal oelek
2 tsk spiskummin
1 kruka basilika hackad
Salt & Peppar

Olja till grytan
 
Sätt ugnen på 130 grader. Smörj en ugnssäker gjutgärnsgryta med lock med olja. Hacka den gula löken i smala klyftor. Hacka vitlöken. Lägg i botten på grytan. Lägg köttet övanpå löken. Blanda övriga ingredienser i en bunke och smaka av med salt & peppar. Häll såsen över köttet och vänd runt det några gånger. Lägg locket på och ställ grytan i mitten av ugnen i 6-7 timmar. Ta gärna ut det några gånger under tiden och vänd det och ös sås över.
 
När köttet är klart så lyft upp det och använd 2 gafflar och dra isär det i mindre delar. Blanda köttet med valfi mängd sås från grytan till önskad konsistens om du vill. Servera i bröd med grönsaker eller som en gryta.
 
På bilden nedan serveras i detta brödet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg