LCHF Julgodis


100 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl sötning (lika sött som socker)
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
(Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda)
Kokosflingor eller krossade mandelspån att rulla i
Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare eller några minuter med elvisp tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig. Rulla till små bollar och rulla sedan bollarna i mandelkross eller kokosflingor och ställ in i kylen för att stelna. Färdigt!
Lakritsfudge
50 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl sötströ
1 msk lakritspulver
Smält smöret i en kastrull och vispa med resterande ingredienser. Låt sjuda i 20-25 minuter och häll sedan upp i en liten form klädd med bakplåtspapper eller folie. Låt stelna ordentligt i kyl/frys några timmar och skär sedan i små rutor.
Kokos och jordnötsrutor
100 g mörk sockerfri choklad
1 dl kokoschips
2 msk mandlar
2 msk jordnötssmör.
Smält chokladen och rör ner övriga ingredienser. Häll ut och tryck till i en liten låda klädd med folie. Låt stelna och skär i rutor!